MemoriRraya di Perantauan



Assalamualaikum....
Alhamdulillah, syukur ku panjatkan kehadrat ilahi, selawat dan salam buat junjungan mulia nabi kita muhammad salla Allahu alaihi wasallam, keluarga, sahabat, para tabi'e, tabi' tabie, dan semuanya berada dibawah naugan Allah hendaknya...
كل عام وأنتم بخير
memori raya di perantauan....

2008 - excited gile raya kat bumi orang, sama rakan2 di cairo city, semangat pakai baju raya hangat2 bawa dr masia, time org duk takbir raya, kita duk sibuk basuh muka.. rasa panas2 je kat muka ni... lps tu berebut2 tepon masia... rindu la kot =)

2009 - masih juga giran2 raya diperantauan, tp kali ni raya kat dumyat.... kurang skit meriahnye dr raya di bumi cairo... balik je solat raya, singgah beberapa umoh... than balik umoh terus guling2... tak tau lg nok buat ape.... ada je yg layan movie raya.. ada juga yg sembng2 raya dgn ahli bait.. kongsi rasa....


2010 - sambut kat dumyat je... kehangatan raya, semakin hambar... ah.. raya semacam tenggelam bersama2 dgn sepi warga egyption.... seakan dirampas terus...

2011 - tak sangka, kali ke4 beraya diperantauan, huhu.. untuk thn ke 4 beraya diperantauan, beli la baju raya thn ni.. jubah je pon... harap2 hangatkn pagi raya, rupe2nye dgn baju2 raya tu buat guling2 leps solat raya.... dumyt terus menjadi saksi....

2012 - oooh, masih daku di sini.... pengorbann yg tak biasa di ungkapkn dgn kalam, hanya diri kalbu yg tahu rasa gumbira beraya diperantaua.... dengar raya pon rasa nok termuntah dah.. tak lalu.... hikmah dipentauan...
~hargai ramadhn, raya tu takyah la sambut....huhu~

~ramadhan sudah siap packing nak tinggalkan kita, terkedu rasa....
banyk mana amal ku kali ini.... ada Sang rahmat menerima ibadah sekelumit cuma itu?? taqobbala Allahu minna waminkum taqobbal ya karim....~

semoga ramadhan meninggalkan bekas yg baik pada diri kita..



mcm biasa la, adat dan adab bila tiba je ari raya....

~mintak maap la semua sbb anakda tak dapat beraya bersama ayahda n bonda, abg zahid dan k. aisyh , k.idah m abg pie, abg lim n k. syidah..
tak lupa, adinda amid n si mintol halimatuss sa' diah..

anak beranok hok lain...
pok sedara2, mok2 sedara.. sepupu sepapat. dan lain2 lg....

kpd syekh2 azhari semestinya, guru2 di SMAASZA , guru2 di SMASZAL , dan juga SKRB...

sahabat2 handai yg tak jemu2 jadi sahabat... buat musuh2 juga yg tak boring2 jadi musuh, mohon maap la kot2 terasa sepanjang kita berkenln...

dan kepada siapa saja yg mengenali secara sengaja, tidak sengaja, atau juga tidak mengenali tp ada buat salah dan silap dr ambe...
ambe mintak maap banyak2..  
 
 

تقبل الله منا منكم صالح الأعمال
 
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..:: Jom Kongsi ::..