Buku 7

Assalamualaikum....
Alhamdulillah, syukur ku panjatkan kehadrat ilahi, selawat dan salam buat junjungan mulia nabi kita muhammad salla Allahu alaihi wasallam, keluarga, sahabat, para tabi'e, tabi' tabie, dan semuanya berada dibawah naugan Allah hendaknya... aaamin...

  • Tajuk Buku : Palestin Tak Pernah Gentar
  • Penulis : Zulkifli Mohamad Al-bakri, Fatimah Syarha Mohd Noordin
  • Penerbit : Telaga Biru
  • Halaman : 200 mukasurat
  • Harga : rm20.00

Sedikit perkongsian buat kalian :

Pada akhirnya penulis menukilkan semangat waja yang dinyatakan oleh al-Syahid Dr. Abdullah Azzam dalam bukunya Jihad Syarat Kemengan Islam :

" Jika kami belum berjaya melakukan jihad di Palestin kerana ia dikawal ketat, jika kami saat ini dilarang untuk bertempur di bumi Masjid al-Aqsa, semua ini tidak akan melupakan kami untuk tetap memikirkan Palestin.

Fikiran kami tidak akan tenang sehingga kami dapat berjihad di Palestin. Jasad kami berada di Afghabustan dan ini kerana kewajipan di atas bahu kami. Namun, jiwa kami melayang-layang di Baitul Maqdis.

'masjid al-Aqsa kami, dikotori Yahudi.
Mereka tumbuh di sana tidak terperi.
Tipu muslihat milik Yahudi.
Kakitangan tidak berbapa mewarisi.'

Kami telah berjanji pada diri kami sendiri untuk tidak goyah daripada halangan rabbani ini. Yang akan menghubungkan antara Kabul dan Qud. Dengan izin Allah, kami akan tiba. Walaupun jarak pemisah masih jauh, memerlukan masa yang panjang dan jalan pun tidak lurus.

Kami terus terang di hadapan Yahudi dan sekutunya. Hanya ada satu jalan. JIHAD akan terus berlangsung. Para pemuda akan terus bangkit, insya Allah.

'Wahai Quds, kami pulang!
Untuk tuhan sekalian alam.
Kerana agama kita menghancurkannya.
Meraih kemengan gemilang dan terbilang.'

Rombongan ini akan tetap berjalan, bahkan telah bersumpah di hadapan Allah, untuk menempuh jalan yang pasti mengundang kecederaan dan disirami darah. Meraka hanya tunduk kepada Allah dan berdoa kepada-Nya agar diteguhkan hati dan ditetap kaki pada jalan perjuangan, agar mereka diberi kemengan.

Jom baca, terima kasih kepada penulis kerana berjaya mengupas isu ini dengan baik.
Di sertakan bersama fatwa ulama mengenai hukum mereka yang bertindak berani mati.….Cuma minatku pada membaca….
Category: ,

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..:: Jom Kongsi ::..